0854 0199 00

Het effect van een uitgebreid linkprofiel

2 jaar geleden Leestijd 5 minuten

We vertelden in de podcast al dat de autoriteit belangrijk is voor de positie in de organische zoekresultaten in Google. Een uitgebreid linkprofiel draagt bij aan de autoriteit van de website, want je kunt de autoriteit als het ware zien als de reputatie van een website, ook wel het betrouwbaarheid van je website genoemd. Maar wat is het effect van een uitgebreid linkprofiel? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Het effect van een uitgebreid linkprofiel
Onwise Academy » Nieuws » Het effect van een uitgebreid linkprofiel

Belang van het linkprofiel

Het linkprofiel is van groot belang voor het bepalen van de organische positie van je website, het is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan de ranking. Maar wat is het linkprofiel? Het linkprofiel bestaat uit interne links, maar ook uit externe links. De zogenoemde externe links staan op een andere website en verwijzen naar jouw website. De kwaliteit en relevantie van deze links variëren. In het algemeen geldt: hoe meer kwalitatieve links, hoe sterker je linkprofiel wordt. Dit wil niet zeggen dat websites zonder links geen plek kunnen krijgen in de zoekresultaten, maar het is wel een belangrijke factor voor het bepalen van de positie in de zoekresultaten van Google.

Wat is de invloed van een uitgebreid linkprofiel?

Maar wat is dan precies de invloed van een uitgebreid linkprofiel? Dat vragen we ons af. Uit onderzoek blijkt dat je linkprofiel er wel degelijk toe doet. De websites met hogere organische posities, beschikken over een uitgebreid linkprofiel. Echter is linkprofiel geen allesbepalende factor. Bij de laagste zoekresultaten, zien we namelijk een stijging in het aantal backlinks. Dit is te verklaren doordat er minder relevante resultaten zijn, maar deze over meer links beschikken. De kans is groot dat relevantere zoekresultaten, over minder links beschikken. Ook blijkt dat het aantal links naar een domein meer effect heeft voor de organische positie, dan links die naar een exacte URL verwijzen.

Wil je zelf aan de slag met het verbeteren van het linkprofiel? Zorg er dan voor dat de techniek van je website in orde is, en vergeet hierbij de content niet! Houd hierbij ook de linkstatistieken van concurrenten in de gaten.

Meer weten over autoriteit?

Heb je een vraag over het effect van een uitgebreid linkprofiel, wil je zelf aan de slag met linkbuilding, of wil je meer weten? Luister dan naar de podcast of volg de lessen over autoriteit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit bericht

Meer van Onwise

Inloggen
Log hieronder in om bij je cursussen te komen
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres of gebruikersnaam in om instructies te ontvangen om je wachtwoord te resetten.
Start de trial