0854 0199 00
Kan ik de online marketing zelf doen?
2 jaar geleden Leestijd 5 minuten

Online marketing biedt veel kansen voor jouw bedrijf. Dat zie je in, want je bent inmiddels al in zee gegaan met een online marketing bureau dat jouw bedrijf online op de kaart zet. Of nog niet, maar je bent het wel van plan. Je ruikt de kansen die online marketing biedt, je krijgt er energie van. Eigenlijk wil je zelf ook bijdragen aan het online succes van je bedrijf, en de klus niet geheel aan een online marketing bureau overlaten. Je twijfelt. ‘Kan ik dit wel?’ ‘Ik heb toch niet voor niets specialisten ingeschakeld die het voor me doen?’ ‘Waarom zou ik het zelf proberen?’ Kortom: wat is wijsheid?

Vragen? Neem gerust contact op

Kan ik de online marketing zelf doen?
Onwise Academy » SEO » Kan ik de online marketing zelf doen?

Stel jezelf 3 vragen

Meer winst. Meer online bezoekers. Meer naamsbekendheid. Meer offerte aanvragen. Meer telefoontjes. Je wilt het allemaal. Je kunt voor de makkelijke keuze gaan en een online marketing bureau inschakelen dat jouw bedrijf online op de kaart zet. Het gevolg? Je hebt een heel team van online marketing specialisten tot je beschikking, waardoor jij er geen tijd aan kwijt bent. Helaas ben je wel wat geld kwijt, want er hangt een flink prijskaartje aan het uitbesteden van online marketing. Eigenlijk kun je die financiële middelen simpelweg niet missen, maar je wil wél je doelgroep bereiken. What to do?

Stel jezelf de volgende 3 vragen:

  • Heb ik wel genoeg tijd en expertise om het zelf te doen?
  • Heb ik er wel de financiële middelen voor?
  • Weet ik wel precies wat mijn doelgroep is?

Tijd en expertise

In het algemeen geldt: hoe meer werkzaamheden je uitvoert, des te beter wordt de online vindbaarheid van je website. Je voelt hem al aankomen: hoe meer je er in steekt, des te meer haal je er uiteindelijk weer uit. Zo simpel is het. Vraag jezelf dus af of je wel genoeg tijd hebt om allerlei online marketing werkzaamheden uit te voeren. Dus, heb je veel tijd en wil jij je verdiepen in bijvoorbeeld SEA en SEO?

Dan is het tijd om meer te leren, zodat je zelf aan de bak kunt. Door tijd en aandacht te investeren kan je heel veel leren over de verschillende aspecten van online marketing. Je kunt echt heel veel informatie vinden door simpelweg te Googlen, of door allerlei boeken over online marketing in je digitale winkelmandje te gooien. Onderschat het vak echter niet. Begin bij het leren van de basisprincipes van SEO en SEA, en ga vanaf daar verder. Door te kiezen door een online cursus van bijvoorbeeld de Onwise Academy, leer je zelf de fijne kneepjes van het vak.

Vragen? Neem gerust contact op

Beschikbaar budget

Waarschijnlijk denk je dat het geen geld kost, om zelf de online vindbaarheid te verbeteren. Dat klopt tot op zekere hoogte. Je hoeft geen kosten te betalen aan een online marketing bureau. Echter kan het op den duur wel geld kosten. Misschien wil je een advertentie campagne opzetten waar je dagbudget aan wilt hangen, of wil je een tool zoals SE-ranking gebruiken om te kijken hoe het met de posities in een zoekmachine zoals Google gesteld is. Of misschien wil je ook wel investeren in een goede plugin, zoals WP-rocket. Je hebt voor de basis dus geen budget nodig, maar als je voor het echte werk wilt gaan heb je op den duur wel betaalde tools en programma’s nodig.

Inzicht in je doelgroep

Je wilt meer online succes behalen. Dát is het uiteindelijke doel. Dit komt er op neer, dat je de doelgroep wilt bereiken. De doelgroep moet uiteindelijk jouw dienst of product afnemen. Wanneer je Google Analytics en Google Search Console koppelt aan je website, krijg je meer inzicht in de bezoekers van je website. Daar kun je veel bruikbare informatie uit halen.

Zelf doen of uitbesteden?

Heb je weinig budget, maar veel tijd over? En ben je bereid om meer te leren over online marketing, zodat je het zelf kan toepassen? Dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de basisbeginselen van online marketing zelf te leren en uiteindelijk uit te voeren. Je kunt meer leren door een of meerdere cursussen te volgen in de Onwise Academy. Heb je geen tijd over en ben je bereid om aardig wat budget vrij te maken? Dan is het verstandig om in zee te gaan met een online marketing bureau zoals Onwise.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit bericht

Meer van Onwise

Inloggen
Log hieronder in om bij je cursussen te komen
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres of gebruikersnaam in om instructies te ontvangen om je wachtwoord te resetten.
Start de trial