0854 0199 00

Starten met online marketing

2 jaar geleden Leestijd 5 minuten

Je hebt besloten dat je zelf aan de slag gaat met het uitvoeren van online marketing werkzaamheden, of je werkt samen met een online marketing bureau aan meer online succes. Als je een bureau in de arm genomen hebt, treft een online marketeer voorbereidingen en start uiteindelijk de campagne op. Maar wat nou als je zelf de online marketing wil doen? Al snel kom je er achter dat je voor lastige keuzes komt te staan. Want op welk platform wil jij je focussen, en hoeveel budget maak je vrij voor de campagne? Een goed begin is het halve werk. Daarom geven we een aantal tips voor een vliegende start.

Vragen? Neem gerust contact op

Starten met online marketing
Onwise Academy » SEA » Starten met online marketing

Een goede website

Zonder een goede website bereik je met een online marketing campagne niet veel. Zorg dus voor een actiegerichte website, met voorkeur een WordPress website. WordPress websites zijn ook op je mobiele telefoon goed te bekijken en zijn SE0-vriendelijk. Dit komt je positie in Google uiteindelijk weer ten goede, waardoor je met een beetje geluk meer bezoekers en meer online aanvragen/bestellingen ontvangt.

Hoe vaak wordt je website nu bezocht?

Leer de bezoekers van je website kennen. Om te bepalen welke online marketing strategie het meest aansluit bij je doelen, moet je weten hoeveel bezoekers er op je website komen. En waar komen die bezoekers precies vandaan? In Google Analytics kun je zien hoe hoeveel bezoekers je website in een bepaalde periode bezocht hebben, en via welk kanaal ze op je website beland zijn. En op welke pagina’s kijken ze voornamelijk? In het onderdeel Google Analytics van de online marketing basis cursus leer je meer over Google Analytics en het installeren van deze tool.

Bepaal de doelen

Alleen wanneer je weet wat het einddoel is, weet je welke kant je op kunt gaan met de beschikbare online marketing kanalen. Uiteraard is het einddoel vaak hetzelfde, namelijk meer omzet. Maar toch kan dit doel nog een stuk concreter. Hoe wil je ervoor zorgen dat je bedrijf groeit, en wat is je grotere streven? En wil je landelijk meer succes boeken, of lokaal?

Investeren, investeren, investeren

Weinig mensen zijn zonder inspanning en investering succesvol geworden. Wanneer je succesvol wilt worden, moet je dus tijd en geld investeren. Durf dus vooral te investeren en maak tijd vrij om zelf aan de slag te gaan. Stel echter ook maandelijks een bepaald budget vast dat je maximaal wilt besteden, bijvoorbeeld aan advertenties of aan nieuwe productfoto’s voor op de website.

Heb geduld

Wanneer je begint met online marketing, wil je dat het succes meteen jouw kant op komt. Vergeet echter niet dat online marketing in de meeste gevallen een investering is die zich doorgaans niet meteen terugverdient. Het duurt een tijd voordat jij je doelen behaalt, in de meeste gevallen zie je namelijk pas na een aantal maanden de resultaten van je inzet. Voordat jij je doelen bereikt, ben je waarschijnlijk minimaal 6 maanden tot een jaar verder. Voornamelijk SEO is een proces van lange adem.

Meer weten?

Wil je beginnen met online marketing, en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? In de Online Marketing Basis cursus komen alle basisonderdelen van online marketing uitgebreid aan bod. Volg de cursus en doe er je voordeel mee!

Vragen? Neem gerust contact op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit bericht

Meer van Onwise

Inloggen
Log hieronder in om bij je cursussen te komen
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres of gebruikersnaam in om instructies te ontvangen om je wachtwoord te resetten.
Start de trial