0854 0199 00

Welke online marketing strategie past bij mijn bedrijf?

2 jaar geleden Leestijd 5 minuten
Onwise Academy » SEA » Welke online marketing strategie past bij mijn bedrijf?

Er leiden meerdere wegen naar Rome en zo leiden er ook meerdere wegen naar online succes. Om online goed zichtbaar en vindbaar te zijn voor je doelgroepen, zijn er tal van mogelijkheden. Denk aan SEO voor het beter ranken in organische zoekresultaten, betaalde advertenties, social media marketing en meer. De mogelijkheden aan kanalen en middelen zijn eindeloos en daarbinnen heb je ook weer vele opties. Hoe weet je dan nu dat je de beste keuze maakt? Via welke kanalen bereik jij het best je potentiële klanten? Met andere woorden: hoe bepaal je jouw online strategie?

Welke strategie de beste is voor jouw bedrijf hangt af van meerdere factoren. Bied je een product of dienst aan? Wil je juist lokaal of landelijk gevonden worden? Neemt men jouw product eenmalig of herhaaldelijk af? En ga zo maar door. In dit artikel leggen online marketeer Sergej en content marketeer Pamela uit wat je opties zijn en hoe je jouw ideale kanalenmix voor een online marketing strategie bepaalt.

De meest effectieve middelen

De beste marketingkanalen (en -middelen) voor het verhogen van verkopen en aanvragen zijn:

  • SEO – zoekmachine optimalisatie met websites en blogs
  • E-mail
  • Social media
  • SEA – betaalde advertenties
  • Mobile Search
  • Display advertenties

Bron: Kuno Creative

Hieronder zijn een aantal van deze kanalen uitgelicht om je te helpen begrijpen waar elk kanaal goed voor is en hoe je ze sterk als middel kunt inzetten voor jouw online marketing strategie.

1. SEO

Een website en blogs zijn essentiële kanalen die elk bedrijf zou moeten inzetten. Bezit je een website en schrijf je blogartikelen, dan kun je namelijk aan de slag met SEO. Dit is een echte must als je in jouw branche kans wilt maken op die eerste plek in de Google zoekresultaten bij relevante zoekwoorden.

Op je website en in blogs kun je alles qua informatie delen wat jij voor jouw doelgroep/klanten als relevant acht. Websites en blogs zijn kanalen die zorgen voor de meeste verkopen/aanvragen als je ze goed benut. Zorg dat bezoekers via deze kanalen antwoorden op hun vragen krijgen over jouw producten of diensten.

Verder is consistent blijven bloggen belangrijk voor het binden van je doelgroep en aantrekken van nieuwe bezoekers. Zowel je website up-to-date houden als blogartikelen plaatsen, zorgt voor een enorme boost voor SEO. Of je acties effect hebben, is goed meetbaar voor deze kanalen.

Het grootste nadeel van SEO is dat het veel expertise (strategie, ontwerp, content creatie) vraagt en zeker ook tijd. Dit is echter een onmisbare tijdsinvestering wil je een sterke online strategie neerzetten en uitblinken tussen anderen in jouw branche. Om deze reden besteden veel MKB’ers SEO uit aan een expert op dit gebied.

2. Social media

Social media zijn niet langer alleen weggelegd voor socializing, ze zijn krachtige marketingkanalen voor bedrijven. Met name Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Youtube bieden veel mogelijkheden. Zowel om op te adverteren alsook om brand awareness te creëren en om in gesprek te raken met je doelgroep, zijn dit ideale kanalen. Social media zijn voor klanten toegankelijke kanalen om contact te zoeken en laagdrempelige ‘snelle’ kanalen om via door te klikken naar jouw website en een direct aankoop/aanvraag te doen.

Social media marketing hoeft niet duur te zijn (als je dit goed inricht), maar het is wel moeilijk om tussen de vele andere bedrijven en concurrenten de aandacht van je potentiële klanten op jouw posts te krijgen. Het kost dan ook veel tijd en betrokkenheid om social mediakanalen te onderhouden en om klanten aan je te binden. Maar als dit je lukt, heb je de jackpot te pakken. Je bereik kan groot zijn tegen lage kosten. Steeds veranderende algoritmes van sociale platformen maken het tegelijk helaas weer lastig om blijvend de juiste doelgroep te targetten.

Om te bepalen op welke sociale platformen jouw bedrijf actief gaat zijn, moet je nagaan waar jouw bedrijf voor staat en wat de bedrijfsdoelen zijn en wie je doelgroep is (kunnen er meer zijn). Vanuit hier kijk je welke kanalen er passen bij jouw branche, bedrijf en klanten.

3. SEA

SEA is het betaald adverteren in zoekmachines en via andere websites. Je kunt aan de slag gaan met SEA door het inzetten van Google Ads, Google Shopping en Retargeting. Binnen Google Ads vallen ook de succesvolle Mobile Search en Display advertenties. Dit zijn allemaal middelen om je online strategie mee vorm te geven. Welke je kiest voor jouw dienst of product hangt af van wat je doel is.

Wil je je naamsbekendheid vergroten, snel bovenaan in Google staan, meer bezoekers genereren en de kans op nieuwe klanten aanzienlijk vergroten én ben je bereid hiervoor te betalen? Dan vind je altijd een passende optie binnen SEA. Eén van onze adviseurs helpt je graag vrijblijvend om hierbinnen een passende keuze te maken.

Hoe bepaal je jouw ideale kanalen?

Voor het bepalen van de ideale online marketingkanalen voor jouw bedrijf, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Aan de hand hiervan heb je een goed idee van wat wel en waarschijnlijk niet werkt. Hier komen ze.

Is jouw bedrijf B2B of B2C gericht? Richt jij je op andere bedrijven en ondernemers, dan is LinkedIn een overweging. Zo niet, dan kun jij LinkedIn als kanaal al uitsluiten, dit is niet jouw beste weg naar succes.

Heb je een webshop of biedt je een dienstverlening? Voor een webshop is adverteren via Google Shopping ideaal. In het geval van een dienstverlening een absolute no go en valt Shopping vanzelfsprekend juist af.

Verkoop je een high- of low involvement product? Bij high involvement producten raden we het gebruik van meerdere kanalen tegelijk sterk aan. De potentiële klant legt een langer pad af en meerdere herinneringen aan jouw product via verschillende kanalen zal de aankoop bevorderen. Remarketing werkt hierom ook goed.

Even een voorbeeld: een kachel is een high involvement product, terwijl vers vlees van een online slager bijvoorbeeld een low involvement product is. Mensen moeten/willen er nou eenmaal langer over nadenken om een grote aankoop als een nieuwe kachel te doen, dus raden we de inzet van meerdere kanalen absoluut aan.

Is de markt concurrerend? Kledingwinkels, makelaars en autodealers zitten o.a. in een concurrerende branche. In deze markten is het voor kleine partijen niet haalbaar om snel via SEO te scoren. Je kunt het dan vaak beter via andere kanalen proberen, al is het vaak wel verstandig om voor op de langeretermijn in SEO te investeren. Zeker als je concurrentie dit ook al doet. Wat je sowieso kunt doen, is het linkprofiel van je topconcurrenten vergelijken met jezelf. Dit geeft een goede indicatie voor wat je zelf kunt verbeteren en oppakken.

Is er veel of weinig zoekvolume op relevante trefwoorden? Als er weinig zoekvolume en veel concurrentie is op jouw dienst/product, raden we SEO vaak af als eerste kanaal. Is er echter veel zoekvolume, dus veel vraag, naar jouw product en valt het aantal concurrenten reuze mee, dan kun je niet snel genoeg beginnen met SEO.

Bestaat je bedrijf minder dan 1 jaar? Vaak wil men direct resultaat. Is dat je wens, dan is SEO af te raden. Dit is een langeretermijn strategie die tijd nodig heeft om zijn vruchten af te werpen. Voor direct resultaat terwijl jouw bedrijf nog maar kort bestaat, kun je het beste inzetten op SEA en gaan adverteren. Dit neemt echter niet weg dat je helemaal niks met SEO hoeft te doen.

Hoe hoog zijn de kosten voor CPC? Heb je voor jouw dienst of product hoge kosten per klik, dan moet je nagaan of de gemiddelde CPC nog rendabel zijn om te adverteren via het zoeknetwerk. Ligt dit te hoog, dan kun je beter Display marketing, Social media marketing of SEO inzetten.

Wil je regionaal of landelijk gevonden worden? Indien dit regionaal is, dan is SEO vaak toegankelijker. Landelijke vindbaarheid kunnen we beter realiseren met SEA en social media marketing.

In het geval van een dienst: Biedt je een spoed of luxe service? Bij spoeddiensten, zoals dakdekkers en ontstoppingsbedrijven, is SEA over het algemeen zeer aan te raden. Social media kun je dan juist links laten liggen. Mensen hoeven jouw spoeddienst niet willekeurig langs te zien komen, die gaan zelf wanneer ze het nodig hebben op zoek. Een luxe service, zoals beautybehandelingen of vakantiehuisjes, kun je daarentegen wél goed aanbieden via social media.

Wat is de winstmarge per conversie? Is de winstmarge laag, dan is SEA vaak onhandig, al hangt dit wel af van de CPC en concurrentie.

In het geval van een product: Verkoop je eigen producten of bekende merken? Bekende merken zijn vaak goed via Google Shopping te verkopen, mits de webshop goed in elkaar zit. Voor eigen producten hangt het echt weer af van het soort product. Het ene product scoort ook zonder bekend merk goed in Shopping en het andere product is goed aan te bieden via social media of weer anders. Voor een goed advies zullen we echt naar het product moeten kijken.

Kenmerkt jouw product zich voor een herhaalaankoop of eerder een eenmalige transactie? Voor heraankoop producten raden we remarketing, Google Ads en social media sterk aan. Voor eenmalige transacties hangt het echt van het product af (high of low involvement). Verkoop jij horloges of kleding? Dan is remarketing absoluut een oplossing. Verkoop je echter verzekeringen of bedrijfsvloeren, dan hoef je geen remarketing of Ads toe te passen op de groep mensen die al een aankoop hebben gedaan. Die klanten zijn namelijk voor de komende jaren al voorzien.

Wat is je beschikbare budget? Afhankelijk van hoeveel je wilt uitgeven aan online marketing, kan ook een strategie bepaald worden. Wij kunnen op basis van jouw branche en producten of diensten de ultieme strategie opzetten. In de praktijk moeten we echter ook de vraag meenemen: hoeveel wil je investeren in een online marketing campagne? Denk hier zelf al goed over na. Wat is het je waard om bovenaan in Google te staan?

Wat je qua kanalen kiest, is in veel gevallen een kwestie van logisch redenen, maar toch is het fijn om hierin advies te krijgen van iemand die over de juiste kennis beschikt en weet wat in de praktijk het best zal werken voor jouw specifieke geval. Online marketing blijft altijd proberen en aftasten, want je legt een doelgroep niet op hoe zij reageren. Wil je dit zo strategisch en slim mogelijk doen, dan is een online marketingbureau onmisbaar.

Hoe bepaal je jouw budget?

In de ene branche is het makkelijker om hoog te scoren in Google dan in de andere. Zo is de mediation branche lastig, terwijl de schoonheidsbranche regionaal prima te concurreren is, blijkt uit onze ervaring. Voor het bepalen van een SEO budget is de branche dus heel afhankelijk, evenals de regio. Wil jij concurreren in de populaire regio Amsterdam die vol zit met andere actieve ondernemers? Dan moet je voor snel succes ook bereid zijn meer budget vrij te maken voor online marketing.

Bottomline: Bedenk zelf wat je de investering waard vindt en op basis hiervan kunnen we kijken wat qua campagne-invulling past bij jouw budget. Iets doen, is altijd beter dan niets doen in het geval van online marketing, maar houd in het achteraf wat haalbaar is, wat hiervoor nodig is en wat dus mogelijk is.

Uiteindelijk zal het doel altijd zijn om dusdanig jouw budget in te zetten, dat je alle kosten ook weer meer dan terugverdiend. Die balans gaan we vinden.

Praktijkvoorbeelden succesvolle online strategie

Uit ervaring weten we dat het combineren van kanalen vaak werkt en voor goede resultaten kan zorgen. Toch blijft dit geheel afhankelijk van je product, branche en of je landelijk of lokaal gevonden wilt worden. Om je een beeld te geven van wat onze campagnes kunnen opleveren, hebben we een aantal projecten in de vorm van cases online gezet.

Zo hebben we voor de webshop JP Puurvlees stapsgewijs uitgebreid van enkel SEO naar een combinatie met Google Ads en later ook social media. Deze 3 campagnes lopen tegelijk en dragen alle drie bij aan het online succes dat JP Puurvlees hieruit haalt met online verkopen via de webshop.

Maar een combinatie is niet altijd nodig. Zo hebben we voor SR Training een complete SEO campagne met strategie lopen en enkel via de organische zoekresultaten mooie resultaten weten te behalen voor deze klant.

Bekijk onze cases en wie weet staat hier een klant tussen waarmee jij jezelf kunt identificeren. Dit kan je helpen een idee te krijgen van hoe we voor jou een campagne kunnen aanpakken.

Een paar duimregels

Om je direct op weg te helpen bij het bepalen van jouw online strategie, hebben we aantal duimregels voor je op een rij gezet.

  1. Zijn er voor SEO te veel concurrenten? – Overweeg dan Google Ads / Social media marketing. Tenzij je een goed onderscheidend vermogen hebt, veel budget beschikbaar hebt en een gebruiksvriendelijk ingerichte website, kun je bij een hoge concurrentie beter een andere aanpak kiezen.
  2. Ervaar je bij Google Ads te dure CPC en te veel grote aanbieders? – Stap over op Social media marketing via Facebook of Instagram en kies hier een specifieke doelgroep. Je zult merken dat je jouw doelgroep veel beter in grote getalen bereikt.
  3. Heb je veel verkeer op je website? – Ga voor remarketing! Het is vaak de makkelijkste en goedkoopste manier om je rendement te verhogen. Enige knelpunt is vaak de noodzaak aan veel bezoekers.

Vraag vrijblijvend advies op maat aan

Wil je weten welke kanalen jij het beste kunt inzetten? Ieder bedrijf is uniek, en afhankelijk van jouw producten, diensten en/of werkwijze kunnen we nog altijd het beste persoonlijk en individueel bepalen wat de beste strategie voor jou zal zijn. Wil jij samen met een online marketing adviseur een persoonlijke strategie bespreken? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij denken graag met jou mee en voorzien je van passend advies, dat aansluit op jouw budget en wensen.

De meest effectieve middelen

De beste marketingkanalen (en -middelen) voor het verhogen van verkopen en aanvragen zijn:

  • SEO – zoekmachine optimalisatie met websites en blogs
  • E-mail
  • Social media
  • SEA – betaalde advertenties
  • Mobile Search
  • Display advertenties

Bron: Kuno Creative

Hieronder zijn een aantal van deze kanalen uitgelicht om je te helpen begrijpen waar elk kanaal goed voor is en hoe je ze sterk als middel kunt inzetten voor jouw online marketing strategie.

1. SEO

Een website en blogs zijn essentiële kanalen die elk bedrijf zou moeten inzetten. Bezit je een website en schrijf je blogartikelen, dan kun je namelijk aan de slag met SEO. Dit is een echte must als je in jouw branche kans wilt maken op die eerste plek in de Google zoekresultaten bij relevante zoekwoorden.

Op je website en in blogs kun je alles qua informatie delen wat jij voor jouw doelgroep/klanten als relevant acht. Websites en blogs zijn kanalen die zorgen voor de meeste verkopen/aanvragen als je ze goed benut. Zorg dat bezoekers via deze kanalen antwoorden op hun vragen krijgen over jouw producten of diensten.

Verder is consistent blijven bloggen belangrijk voor het binden van je doelgroep en aantrekken van nieuwe bezoekers. Zowel je website up-to-date houden als blogartikelen plaatsen, zorgt voor een enorme boost voor SEO. Of je acties effect hebben, is goed meetbaar voor deze kanalen.

Het grootste nadeel van SEO is dat het veel expertise (strategie, ontwerp, content creatie) vraagt en zeker ook tijd. Dit is echter een onmisbare tijdsinvestering wil je een sterke online strategie neerzetten en uitblinken tussen anderen in jouw branche. Om deze reden besteden veel MKB’ers SEO uit aan een expert op dit gebied.

2. Social media

Social media zijn niet langer alleen weggelegd voor socializing, ze zijn krachtige marketingkanalen voor bedrijven. Met name Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Youtube bieden veel mogelijkheden. Zowel om op te adverteren alsook om brand awareness te creëren en om in gesprek te raken met je doelgroep, zijn dit ideale kanalen. Social media zijn voor klanten toegankelijke kanalen om contact te zoeken en laagdrempelige ‘snelle’ kanalen om via door te klikken naar jouw website en een direct aankoop/aanvraag te doen.

Social media marketing hoeft niet duur te zijn (als je dit goed inricht), maar het is wel moeilijk om tussen de vele andere bedrijven en concurrenten de aandacht van je potentiële klanten op jouw posts te krijgen. Het kost dan ook veel tijd en betrokkenheid om social mediakanalen te onderhouden en om klanten aan je te binden. Maar als dit je lukt, heb je de jackpot te pakken. Je bereik kan groot zijn tegen lage kosten. Steeds veranderende algoritmes van sociale platformen maken het tegelijk helaas weer lastig om blijvend de juiste doelgroep te targetten.

Om te bepalen op welke sociale platformen jouw bedrijf actief gaat zijn, moet je nagaan waar jouw bedrijf voor staat en wat de bedrijfsdoelen zijn en wie je doelgroep is (kunnen er meer zijn). Vanuit hier kijk je welke kanalen er passen bij jouw branche, bedrijf en klanten.

3. SEA

SEA is het betaald adverteren in zoekmachines en via andere websites. Je kunt aan de slag gaan met SEA door het inzetten van Google Ads, Google Shopping en Retargeting. Binnen Google Ads vallen ook de succesvolle Mobile Search en Display advertenties. Dit zijn allemaal middelen om je online strategie mee vorm te geven. Welke je kiest voor jouw dienst of product hangt af van wat je doel is.

Wil je je naamsbekendheid vergroten, snel bovenaan in Google staan, meer bezoekers genereren en de kans op nieuwe klanten aanzienlijk vergroten én ben je bereid hiervoor te betalen? Dan vind je altijd een passende optie binnen SEA. Eén van onze adviseurs helpt je graag vrijblijvend om hierbinnen een passende keuze te maken.

Hoe bepaal je jouw ideale kanalen?

Voor het bepalen van de ideale online marketingkanalen voor jouw bedrijf, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Aan de hand hiervan heb je een goed idee van wat wel en waarschijnlijk niet werkt. Hier komen ze.

Is jouw bedrijf B2B of B2C gericht? Richt jij je op andere bedrijven en ondernemers, dan is LinkedIn een overweging. Zo niet, dan kun jij LinkedIn als kanaal al uitsluiten, dit is niet jouw beste weg naar succes.

Heb je een webshop of biedt je een dienstverlening? Voor een webshop is adverteren via Google Shopping ideaal. In het geval van een dienstverlening een absolute no go en valt Shopping vanzelfsprekend juist af.

Verkoop je een high- of low involvement product? Bij high involvement producten raden we het gebruik van meerdere kanalen tegelijk sterk aan. De potentiële klant legt een langer pad af en meerdere herinneringen aan jouw product via verschillende kanalen zal de aankoop bevorderen. Remarketing werkt hierom ook goed.

Even een voorbeeld: een kachel is een high involvement product, terwijl vers vlees van een online slager bijvoorbeeld een low involvement product is. Mensen moeten/willen er nou eenmaal langer over nadenken om een grote aankoop als een nieuwe kachel te doen, dus raden we de inzet van meerdere kanalen absoluut aan.

Is de markt concurrerend? Kledingwinkels, makelaars en autodealers zitten o.a. in een concurrerende branche. In deze markten is het voor kleine partijen niet haalbaar om snel via SEO te scoren. Je kunt het dan vaak beter via andere kanalen proberen, al is het vaak wel verstandig om voor op de langeretermijn in SEO te investeren. Zeker als je concurrentie dit ook al doet. Wat je sowieso kunt doen, is het linkprofiel van je topconcurrenten vergelijken met jezelf. Dit geeft een goede indicatie voor wat je zelf kunt verbeteren en oppakken.

Is er veel of weinig zoekvolume op relevante trefwoorden? Als er weinig zoekvolume en veel concurrentie is op jouw dienst/product, raden we SEO vaak af als eerste kanaal. Is er echter veel zoekvolume, dus veel vraag, naar jouw product en valt het aantal concurrenten reuze mee, dan kun je niet snel genoeg beginnen met SEO.

Bestaat je bedrijf minder dan 1 jaar? Vaak wil men direct resultaat. Is dat je wens, dan is SEO af te raden. Dit is een langeretermijn strategie die tijd nodig heeft om zijn vruchten af te werpen. Voor direct resultaat terwijl jouw bedrijf nog maar kort bestaat, kun je het beste inzetten op SEA en gaan adverteren. Dit neemt echter niet weg dat je helemaal niks met SEO hoeft te doen.

Hoe hoog zijn de kosten voor CPC? Heb je voor jouw dienst of product hoge kosten per klik, dan moet je nagaan of de gemiddelde CPC nog rendabel zijn om te adverteren via het zoeknetwerk. Ligt dit te hoog, dan kun je beter Display marketing, Social media marketing of SEO inzetten.

Wil je regionaal of landelijk gevonden worden? Indien dit regionaal is, dan is SEO vaak toegankelijker. Landelijke vindbaarheid kunnen we beter realiseren met SEA en social media marketing.

In het geval van een dienst: Biedt je een spoed of luxe service? Bij spoeddiensten, zoals dakdekkers en ontstoppingsbedrijven, is SEA over het algemeen zeer aan te raden. Social media kun je dan juist links laten liggen. Mensen hoeven jouw spoeddienst niet willekeurig langs te zien komen, die gaan zelf wanneer ze het nodig hebben op zoek. Een luxe service, zoals beautybehandelingen of vakantiehuisjes, kun je daarentegen wél goed aanbieden via social media.

Wat is de winstmarge per conversie? Is de winstmarge laag, dan is SEA vaak onhandig, al hangt dit wel af van de CPC en concurrentie.

In het geval van een product: Verkoop je eigen producten of bekende merken? Bekende merken zijn vaak goed via Google Shopping te verkopen, mits de webshop goed in elkaar zit. Voor eigen producten hangt het echt weer af van het soort product. Het ene product scoort ook zonder bekend merk goed in Shopping en het andere product is goed aan te bieden via social media of weer anders. Voor een goed advies zullen we echt naar het product moeten kijken.

Kenmerkt jouw product zich voor een herhaalaankoop of eerder een eenmalige transactie? Voor heraankoop producten raden we remarketing, Google Ads en social media sterk aan. Voor eenmalige transacties hangt het echt van het product af (high of low involvement). Verkoop jij horloges of kleding? Dan is remarketing absoluut een oplossing. Verkoop je echter verzekeringen of bedrijfsvloeren, dan hoef je geen remarketing of Ads toe te passen op de groep mensen die al een aankoop hebben gedaan. Die klanten zijn namelijk voor de komende jaren al voorzien.

Wat is je beschikbare budget? Afhankelijk van hoeveel je wilt uitgeven aan online marketing, kan ook een strategie bepaald worden. Wij kunnen op basis van jouw branche en producten of diensten de ultieme strategie opzetten. In de praktijk moeten we echter ook de vraag meenemen: hoeveel wil je investeren in een online marketing campagne? Denk hier zelf al goed over na. Wat is het je waard om bovenaan in Google te staan?

Wat je qua kanalen kiest, is in veel gevallen een kwestie van logisch redenen, maar toch is het fijn om hierin advies te krijgen van iemand die over de juiste kennis beschikt en weet wat in de praktijk het best zal werken voor jouw specifieke geval. Online marketing blijft altijd proberen en aftasten, want je legt een doelgroep niet op hoe zij reageren. Wil je dit zo strategisch en slim mogelijk doen, dan is een online marketingbureau onmisbaar.

Hoe bepaal je jouw budget?

In de ene branche is het makkelijker om hoog te scoren in Google dan in de andere. Zo is de mediation branche lastig, terwijl de schoonheidsbranche regionaal prima te concurreren is, blijkt uit onze ervaring. Voor het bepalen van een SEO budget is de branche dus heel afhankelijk, evenals de regio. Wil jij concurreren in de populaire regio Amsterdam die vol zit met andere actieve ondernemers? Dan moet je voor snel succes ook bereid zijn meer budget vrij te maken voor online marketing.

Bottomline: Bedenk zelf wat je de investering waard vindt en op basis hiervan kunnen we kijken wat qua campagne-invulling past bij jouw budget. Iets doen, is altijd beter dan niets doen in het geval van online marketing, maar houd in het achteraf wat haalbaar is, wat hiervoor nodig is en wat dus mogelijk is.

Uiteindelijk zal het doel altijd zijn om dusdanig jouw budget in te zetten, dat je alle kosten ook weer meer dan terugverdiend. Die balans gaan we vinden.

Praktijkvoorbeelden succesvolle online strategie

Uit ervaring weten we dat het combineren van kanalen vaak werkt en voor goede resultaten kan zorgen. Toch blijft dit geheel afhankelijk van je product, branche en of je landelijk of lokaal gevonden wilt worden. Om je een beeld te geven van wat onze campagnes kunnen opleveren, hebben we een aantal projecten in de vorm van cases online gezet.

Zo hebben we voor de webshop JP Puurvlees stapsgewijs uitgebreid van enkel SEO naar een combinatie met Google Ads en later ook social media. Deze 3 campagnes lopen tegelijk en dragen alle drie bij aan het online succes dat JP Puurvlees hieruit haalt met online verkopen via de webshop.

Maar een combinatie is niet altijd nodig. Zo hebben we voor SR Training een complete SEO campagne met strategie lopen en enkel via de organische zoekresultaten mooie resultaten weten te behalen voor deze klant.

Bekijk onze cases en wie weet staat hier een klant tussen waarmee jij jezelf kunt identificeren. Dit kan je helpen een idee te krijgen van hoe we voor jou een campagne kunnen aanpakken.

Een paar duimregels

Om je direct op weg te helpen bij het bepalen van jouw online strategie, hebben we aantal duimregels voor je op een rij gezet.

  1. Zijn er voor SEO te veel concurrenten? – Overweeg dan Google Ads / Social media marketing. Tenzij je een goed onderscheidend vermogen hebt, veel budget beschikbaar hebt en een gebruiksvriendelijk ingerichte website, kun je bij een hoge concurrentie beter een andere aanpak kiezen.
  2. Ervaar je bij Google Ads te dure CPC en te veel grote aanbieders? – Stap over op Social media marketing via Facebook of Instagram en kies hier een specifieke doelgroep. Je zult merken dat je jouw doelgroep veel beter in grote getalen bereikt.
  3. Heb je veel verkeer op je website? – Ga voor remarketing! Het is vaak de makkelijkste en goedkoopste manier om je rendement te verhogen. Enige knelpunt is vaak de noodzaak aan veel bezoekers.

Vraag vrijblijvend advies op maat aan

Wil je weten welke kanalen jij het beste kunt inzetten? Ieder bedrijf is uniek, en afhankelijk van jouw producten, diensten en/of werkwijze kunnen we nog altijd het beste persoonlijk en individueel bepalen wat de beste strategie voor jou zal zijn. Wil jij samen met een online marketing adviseur een persoonlijke strategie bespreken? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij denken graag met jou mee en voorzien je van passend advies, dat aansluit op jouw budget en wensen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit bericht

Meer van Onwise

Inloggen
Log hieronder in om bij je cursussen te komen
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres of gebruikersnaam in om instructies te ontvangen om je wachtwoord te resetten.
Start de trial